Vienna Essentials

DSC_0631

Może to trochę dziwne, że pierwszy wpis na blogu, którego tematem ma być Rzym i włoska kuchnia, będzie opowiadać o… Wiedniu. Ale to tam spędziłam pierwszy dzień Nowego Roku i chciałam się z Wami podzielić kilkoma pięknymi wspomnieniami, oczywiście dotyczącymi jedzenia. Miasto klasyków wiedeńskich, Dunaju i walców Straussa zachwyca o każdej porze roku, jednak w okresie świątecznym panuje tu niesamowita atmosfera. Po intensywnym zwiedzaniu nie można odmówić sobie kawałka Sachera z bitą śmietaną i kawy po wiedeńsku.

It may seem strange that the first post on this blog, originally devoted to Rome and Italian cuisine, shows… Vienna. But there I have spent the first day of 2015 and I would like to share with you some of my best memories (concerning food of course). The city of classical music, Daunbe River and Strauss’ waltzes impresses always, but during the festive season even more.  After an intensive sightseeing you can not miss a slice of Sacher cake with whipped cream and Viennese style coffee.

DSC_0634

DSC_0652   Miłośnicy czekolady nie mogą ominąć sklepu Leschanz, jednego z najsatrszych wiedeńskich czekoladników.

DSC_0692

DSC_0698  A Wy? Jak spędziliście pierwszy dzień Nowego Roku?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s