Fresh Fruit and Vegetable Market

DSC_0333

Dziś zabieram was na jeden z rzymskich targów (mercato), pełen świeżych owoców i warzyw zawsze kolorowy i inspirujący. Sezon zimowy we Włoszech to przede wszystkim czas dyni (zucca), kapusty (verza), karczochów (carciofi) i oczywiści cytrusów (agrumi). Wszystkie dojrzałe i pełne smaku, zachęcają do kuchennych eksperymentów.

Today I take you with me to one of the Roman markets (mercato), full of fresh fruits and vegetables, always colorful and inspiring. The winter season in Italy is the time of pumpkin, kale, artichoke and of course citrus fruit. All of them are matured and full of tastes, and they encourage you to your own kitchen experiments.

DSC_0356DSC_0309DSC_0348

DSC_0353Zachwycający kalafior rzymski (cavolo romano) i ten toskański (cavolo toscano).

DSC_0340

DSC_0365Pomarańcze, mandarynki, cytryny… najsmaczniejsze te z Sycylii. Zima to ich najlepszy czas.

DSC_0316DSC_0315A może granat?

DSC_0362Komu dynię?

DSC_0359DSC_0323Zakupy zrobione. Teraz czas na gotowanie! Do zobaczenia wkrótce!

Shopping’s done. Now it’s cooking time! See you soon here, guys!

DSC_0338

Advertisements

2 thoughts on “Fresh Fruit and Vegetable Market

    1. Agnieszko, cieszę się, że się podoba… mam nadzieję, że będzie inspirujące… jutro zapraszam na przepis z dynią! tę napewno można znaleźć łatwo w Polsce! Pozdrawiam i czekam na Twojego bloga!!!! 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s