Banana peanut butter crumble

DSC_0945Crumble to jeden z moich ulubionych, zimowych deserów. Prosty, szybki w wykonaniu i fantastycznie rozgrzewający. Z owocami, z orzechami z aromatem prawdziwego masła. Sprawdzi się doskonale jako śniadaniowy pobudzacz, czy wieczorny kompan relaksu. Dziś aromatyczna wersja z bananami i masłem orzechowym. Zapraszam!

Crumble is one of my favorite winter desserts. Easy, quick and warming up. With fruits and nuts and comforting real-butter aroma. It will work fine as a breakfast reveille or as your evening relax best company. Today’s version with banana and peanut butter is really special. Have a look!

DSC_0889Składniki na 2 duże porcje:

80g mąki mieszanej (zwykła i pełnoziarnista)/ mix of plain flour and whole grain flour

40g zimnego masła/ cold butter

20g płatków migdałowych/ almonds

2 łyżki cukru demerara/ 2 tbsp demerara sugar

Wypełnienie/ Filling:

6 małych lub 3 duże banany/ 6 small or 3 big bananas

4 łżyki masła orzechowego/ 4 tbsp peanut butterDSC_0895Zaczynamy od obrania bananów ze skórki i pocięcia ich na małe kawałki.

Start with peeling off the bananas and cut them into chunks.

DSC_0901Banany umieszczamy w naczyniu do zapiekania i przykrywamy warstwą masła orzechowego.

Place the banana chunks into the ramekins, cover them with a layer of the peanut butter.

DSC_0908Przygotowujemy kruszonkę. Mieszamy mąkę z brązowym cukrem i dodajemy płatki migdałowe. Nastepnie kroimy na małe cząski, bardzo zimne masło i dodajem do suchych składników. Rozprowadzamy masło, tak by otrzymać grutkowatą konsystęcję.

Prepare crumble. Combine the flour, demerara sugar and add the almonds. Then, add the cool butter and work out the pastry until becomes sandy like.

DSC_0912Rozsypujemy kruszonkę na wierzchu i zapiekamy w temeraturze 180C przez 30 minut. Buon Appetito!

Scatter crumble over the top. Bake it for 30 minutes in the 180C. Buon Appetito!

DSC_0919

Advertisements

2 thoughts on “Banana peanut butter crumble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s