Comforting brownie with crunchy pistachio

DSC_0295Do Rzymu zawitała zima… Pochumurne i deszczowe dni nie sprzyjają już długim spacerom, więc cóż może być lepszego niż popołudniowa kawa w towarzystwie mocno czekoladowego brownie z chrupiącymi pistacjami?

The winter has arrived in Rome. Cloudy and rainy days don’t encourage me to have a long walk… so what can be better that an afternoon coffee accompanied by chocolate brownie with crunchy pistachio on the top?

DSC_0282Składniki/ Ingredients:

120g mąki/ flour

20g kakao/ cacao powder

200g czekolady 70%/ chocolate 70%

175g masła/ butter

100g cukru/ sugar

100g brązowego cukru/ brown sugar

4 jajka/ eggs

szczypta soli/ pinch of salt

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia/ 1/2 tsp baking powder

30g pisjacji/ pistachio

DSC_0293Na początek rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Proces ten należy przeprowadzić spokojnie, by nie podgrzewać mieszanki do zbyt wysokiej temperatury.

Start with melting together the chocolate and the butter in bain-marie or use a microwave. Proceed slowly, do not warm up the mixture to the very high temperature.

DSC_0306  Następnie, używając miksera, roztrzepujemy jajka z obydwoma rodzajami cukru na gładką, puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z kakao i odrobiną proszku do pieczenia. Łączymy wszystko użwając miksera. Na koniec, dodajemy ostudzoną mieszankę czekolady i masła. Miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy.

Next, use a food processor to beat the eggs with both types of sugar until become pale and fluffy. Then, add the flour, cacao powder and the baking powder. Combine together using the food processor. At the end, add the mix of chocolate and butter, make sure it cooled down before. Mix everything up till becomes homogeneous.

DSC_0310abNaszą mieszankę rozprowadzamy równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozsypujemy pistacje.

Place the pastry into a baking pan. Scatter the pistachio over the top.

DSC_0313Ciasto pieczemy w temperaturze 180C przez 30-35 minut.

Bake your brownie into 180C for 30-35 minutes.

DSC_0344Brownie to jedno z najprostszych a zarazem najbardziej aromatycznych ciast. Połączenie zdecydowanego smaku czekolady z chrupiącymi pistacjami to idealne połączenie, które sprawdzi się doskonale wraz z porannym cappuccino, albo kubkiem gorącego mleka! Buon Appetito!

Brownie is one of the easiest as well as aromatic desserts. The combination of strong chocolate flavour with crunchy pistachio works fine with a morning cappuccino or accompanied by a cup of hot milk. Buon Appetito!

DSC_0365ab

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s