American cookies with chocolate chips and hazelnuts

DSC_0105

Dziś iście amerykańska propozycja na śniadanie… klasyczne cookies, czyli ciasteczka z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi. Absolutnie idealny początek dnia!

Today I’m going to share with you one of  the American classics for breakfast… the cookies with chocolate chips and hazelnuts. Absolutely ideal beginning of a new day!

DSC_0078

Składniki/ Ingredients:

150g mąki/ flour

2 łyżki skrobi kukurydzianej/ 2 Tbsp cornstarch

łyżka proszku do pieczenia/ tsp baking powder

100g masła/ butter

1 jajko/ egg

100g cukru brązowego/ brown sugar

100g cukru/ sugar

1 łyżeczka soli/ tsp salt

garść uprażonych orzechów laskowych/ hazelnuts

około 70g gorzkiej czekolady/ bitter chocolate

DSC_0102

Zaczynamy od utarcia miękkiego masła z obydwoma rodzajamy cukru, następnie dodajemy jajko i dalej ucieramy. Teraz przesiewamy oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól i łączymy składniki.

Start with mixing together the butter with both types of sugar. Then beat in the egg and stir till becomes homogeneous. Now sift the flour, cornstarch, salt and baking powder and mix up well.

DSC_0089

Na koniec dodajemy czekoladę pokrojąną na małe kawałki.

At the and add the chocolate chips or just chop finely the whole chocolate.

DSC_0097

I orzechy… Aby uprażyć orzechy i usunąć gorzką skrókę, rozgrzewamy piekarnik do 180C, orzechy prażymy przez około 10-15 minut. Następnie umieszczamy je w bawełnianej ścierce i pocieramy… skórka sama odejdzie.

And hazelnuts.. to roast them and remove the skin, heat the oven to 180C place the hazelnuts on a baking tray and roast them for 10-15 minutes. Then, place them into a dishcloth and rub well… the skin will easily peel off.

DSC_0118

Z powstełej masy formujemy ciastka i układamy na blasze, pamiętając o odpowiednich odstepach. Przed pieczeniam, umieszczamy ciastka w lodówce, tak aby je dobrze schłodzić. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 180C i pieczemy nasze ciastka około 15-20 minut.

Now, form the cookies and place them on a baking tray, remember to leave a space between them. Before baking, chill them well in the fridge. Heat the oven to 180C and bake your cookies for about 15-20 minutes.

DSC_0123Ciasteczka świetnie smakują do śniadaniowej kawy, albo wieczornego kubka mleka. Buon Appetito!

This crispy cookies taste well with morning coffee as well as with a cup of warm milk. Just try! Buon Appetito!

DSC_0115

Advertisements

3 thoughts on “American cookies with chocolate chips and hazelnuts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s